Museumlessen

Een les op school rondom het thema ‘Gebroeders de Witt (de 17de eeuw)’ is heel goed te combineren met een bezoek aan het Haags Historisch Museum of Museum de Gevangenpoort. De volgende museumlessen sluiten goed aan bij het thema:

Wandeling: rondje Hofvijver (groep 7 en 8)
d de Hofvijver in Den Haag is geschiedenis geschreven. Johan en Cornelis de Witt werden er door een woedende menigte vermoord. Met het boekje Rondje Hofvijver lopen de leerlingen rond de Hofvijver en bezoeken ze het Haags Historisch Museum, Mauritshuis en Galerij Prins Willem V. Daarbij maken ze opdrachten en leren ze over de geschiedenis van het Hofvijvergebied. 

Op afspraak en tegen extra betaling is ook Museum de Gevangenpoort te bezoeken.
Kosten: € 1,00 per leerling.

Voor straf naar de Gevangenpoort
Waar zat Cornelis de laatste tijd van zijn leven gevangen? Waar kwam zijn broer, en later de woedende menigte, hem ophalen? Wie heeft er nog meer gevangen gezeten? Een spannende rondleiding door Museum de Gevangenpoort. 

Duur: 60 minuten waarvan 30 minuten rondleiding.
Kosten: €4,00 per leerling.
Begeleiding gratis. Max. 2 begeleiders per 25 leerlingen.

Emotietrip - een spannende audiowandeling
Duistere, waargebeurde verhalen, bij de Hofvijver en op het Binnenhof. De beul op het schavot, boze schutters, een woedende menigte… één druk op de knop en ze komen tot leven. De Emotietrip is een audio-stadswandeling langs historische onheilsplekken van Den Haag, inclusief een routeboekje.

Duur: 60 minuten.
Kosten: €3,75 per leerling.
Begeleiding gratis. Max. 2 begeleiders per 15 leerlingen.
Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur.