Museumlessen

Een les op school rondom het thema ‘Pruikentijd (de 18de eeuw)’ is heel goed te combineren met een bezoek aan het Haags Historisch Museum. De volgende museumlessen en programma’s sluiten goed aan bij het thema:

Wandeling: rondje Hofvijver (groep 7 en 8)
Rond de Hofvijver in Den Haag is geschiedenis geschreven. Met het boekje Rondje Hofvijver lopen de leerlingen rond de Hofvijver en bezoeken ze het Haags Historisch Museum en Galerij Prins Willem V. Daarbij maken ze opdrachten en leren ze over de geschiedenis van het Hofvijvergebied.

Op afspraak en tegen extra betaling is ook Museum de Gevangenpoort te bezoeken.
Kosten: € 1,00 per leerling.

Typisch Haags! (groep 7 en 8)
Dit is een leuke, interactieve rondleiding voor leerlingen die meer willen weten over de stad Den Haag. Op oude plattegronden en stadsgezichten is te zien hoe de stad er vroeger uitzag. Is er eigenlijk veel veranderd? Natuurlijk komt de familie Van Oranje aan bod. Al eeuwen lang wonen en werken zij in Den Haag. Waarom eigenlijk? En waarom is Den Haag dan niet de hoofdstad van Nederland? Mode en kleding, Haagse bluf en Haagse sjiek, maar ook misdaad en straf zijn onderwerpen tijdens deze afwisselende les.

Kosten: €3,75 per leerling.
Docenten en begeleiders mogen gratis mee (1 begeleider per 15 leerlingen)
Duur: 75 minuten